Руски танкове нахлуват в Тбилиси наужким - грузинците в паника

Новините

14-03-2010, 08:50

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Президентът Михаил Саакашвили е убит, а руски танкове са влезли в столицата Тбилиси. Фалшивият репортаж е излъчен по проправителствената телевизия "Имеди". От там са обяснили, че това е имитация на възможни събития.

Голяма част от зрителите, обаче, са пропуснали съобщението и са  попили всяка една дума от новината като истина.  Репортажът връща грузинците през август 2008 година, когато руската армия нахлува в Грузия. Имено от тогава "Имеди" ползва архивни кадри за фалшивия си репортаж. 
Водещ на телевизията се извинил за евентуална паника, която би могъл да предизвика репортажа с обяснението: "Просто искахме да покажем как би могъл да изглежда най-черният ден в историята на Грузия". Според собственика на медията Георги Арвеладзе целта е да се покаже истинската заплаха за развитие на събитията. 
Вместо това недоволни грузинци се събраха пред централата на "Имеди". Те определиха репортажа като безотговорен, отвратителен и като заплаха срещу народа. Политици и други общественици поискаха генералния директор на медията да бъде отстранен от длъжност, а на автора на фалшивия репортаж да бъде забранено да се занимава с журналистика.