Ексхибиционист мастурбира пред Хан Аспарух в Добрич

Архив Варна

15-03-2010, 10:43

Автор:

СВЕТЛАНА МИХАЙЛОВА

Всичко от Автора

41-годишен мъж е бил заловен да мастурбира пред паметника "Хан Аспарух" в Добрич.

Той ще бъде изправен пред съда този четвъртък, като прокуратурата предлага на районните магистрати да го освободят от наказателна отговорност и да го глобят.

Подсъдимият Румен бил забелязан няколко пъти през миналия октомври в градинката около паметника "Хан Аспарух". Две момичета подали сигнал, че на връщане от училище видели мъжа със събути панталони и бельо. Когато го подминали, той започнал да им подвиква, за да привлече вниманието им и да покаже какво прави. Още три свидетелки забелязали мъжа без облекло през следващите няколко дни. Когато минавали покрай него, той започвал да пляска с ръце и да подсвирква, за да привлече вниманието им и да ги прикани да отидат при него, като в същото време мастурбирал.

Съдебно-психиатрична експертиза е установила, че Румен не страда от психично заболяване, но има разстройство на сексуалното влечение - ексхибиционизъм. Той е разбирал свойството и значението на извършеното и е могъл да ръководи постъпките си, е мнението на вещите лица. На досъдебното производство той не се е признал за виновен.