Наградиха сексуален маниак с 960 часа труд

Архив Варна

16-03-2010, 15:14

Автор:

СВЕТЛАНА МИХАЙЛОВА

Всичко от Автора

39-годишен сексуален маниак в Добрич днес отнесе 3 години "пробация". Районният съд в областния град призна Стефан Ив. за виновен в това, че на 20 и 26 август м.г. извършил блудствени действия с две жени като употребил за това сила.

При разглеждане на делото като съкратено съдебно следствие съдът му даде максималното възможно наказание - "пробация" за срок от 3 години. В този период Стефан ще търпи "задължителна регистрация по настоящ адрес", "задължителни срещи с пробационен служител" и трябва да отработи 320 часа годишно безвъзмезден труд в полза на държавата за срок от 3 години.
Присъдата на Районен съд - Добрич, подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд - Добрич, в 15-дневен срок.
В друго дело днес, което се гледа в Окръжния съд в Добрич, геронтофил се изцепи: "Като се напия забравям какво върша". Магистратите отказаха да одобрят и върнаха на прокуратурата, сключеното между нея и 44-годишния Николай Ч. споразумение за решаване на наказателното производство срещу подсъдимия. С него страните са се съгласили обвиняемият да изтърпи наказание от 4 години "лишаване от свобода" при строг режим. Той се е признал за виновен, че на 5 ноември м.г. в балчишкото село Соколово е отнел със сила 20 лв. от 75-годишна жена. Грабежът е придружен с причиняване на две средни телесни повреди на пострадалата. Тя е получила сътресение на мозъка с изпадане в безсъзнателно състояние и прободно-порезно нараняване с проникване в коремната кухина. Николай е блудствал с пострадалата, като използвал безпомощното й състояние. Прокуратурата посочва, че първото престъпление е извършено при условията на опасен рецидив.
Обвиняемият заяви пред съда, че се признава за виновен. Той обясни, че след като се напие забравя какво върши. По тази причина, посочи той, при минало осъждане е бил настанен в заведение за лечение на алкохолна зависимост. Решението на магистратите не подлежи на обжалване и протест.