Бойко срещу Цецо и Гугутката срещу Дучето на... шах

Архив Варна

18-03-2010, 10:37

Автор:

ЕКАТЕРИН ДОНЧЕВ

Всичко от Автора

Уникалална среща пред дъската за шах се организира в София.

За първи път ще има мач между феновете на Левски и ЦСКА в черно-бялата игра. Срещата започва на 21 март в 10 часа в столичната зала "Универсиада".

На първа дъска един срещу друг ще седнат министър-председателят Бойко Борисов и министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Бойко е отявлен фен на "Отбора на народа", а Цветанов не крие червените си пристрастия. До тях на втора дъска са запазени местата за шефовете на двата фенклуба Димитър Ангелов - Дучето (ЦСКА) и Владимир Владимиров - Гугутката (Левски).

Играе се по часовник с контролно време от 22 минути и 30 секунди или 45 минути за двамата участници - колкото едно футболно полувреме. Веднага след това следва 15 минутна почивка и фигурите се сменят за второто полувреме.

Записването става чрез сайтовете на двата шахматни клуба, а паралелни прояви между феновете на двата отбора ще има в Свиленград и Шумен.

На събитието се очаква да присъстват и да участват много известни фенове на двата отбора, а от футболистите се очаква единствено Христо Йовов от левски, но той няма да играе защото няма да има съперник от играчите на ЦСКА.