Звезди ще набират средства за тропическите гори

Архив Варна

24-03-2010, 09:13

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Етън Джон, Лейди Гага, Стинг и Дейм Шърли Бейзище излязат заедно на сцената на Карнеги Хол на 13 май, като част от редовните благотворителни концерти за спасяване на тропическите гори. 

Събитието ще отбележи 21-вия рожден ден от основаването на благотворителната фондация на Стинг и Труди Стайър, която работи за застрашените гори. Изпълнителите, заедно с гости-изненада, ще участват в търг на живо и вечеря, след концерта.
Стайлър, която е продуцент на събитието, убедила Гага да си вземе кратка почивка от европейското си турне, за да вземе участие в уникалното изпълнение. "Тя е толкова страхотна млада жена", казва Стайлър пред списание "Billboard". "Това е печеливша комбинация - ще бъде интересно. Стинг, Елтън и Гага ще свират заедно, а момчетата ще имат изпълнение с Дейм Шърли - невероятна интерпретация на песента 'Hey Big Spender'".
За първи път Елтън Джон и Лейди Гага бяха на една сцена заено, по време на наградите Грами в началото на тази година.
Билетите за концерта ще бъдат пуснати в продажба в началото на април.
През последните 21 години фондацията за тропическите гори е дарила повече от 39 милиона долара за спасяването на амазонските гори в Бразилия и още 23 страни.
В последния концерт на фондацията, през 2008 г., взеха участие Били Джоел, Джеймс Тейлър, Стинг, Браян Уилсън, Крис Боти и Роберто Алагна. Концертите, които се провеждат в Карнеги Хол от 15 години, са привличали изпълнители, като Пати Лабел, Смоуки Робинсън, Том Джоунс,Лайл Ловът, Стиви Уондър, Брус Спрингстеен, Пол Саймън, Уитни Хюстън, Лени Кравиц и Лучано Павароти. 
"Едно от нещата за тази нощ е, че публиката ще види на сцената необичайна комбинация от изпълнители. Ще спечелим много пари за кауза, която аз смятам за изключително важна", казва Стайър.