Вкарай пролетта в гардероба си!

Архив Варна

29-03-2010, 11:02

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Повечето жени имат много повече хубави дрехи в гардероба си, отколкото предполагат, казва модният експерт Тери Лайънс от BounceBack.

Дори на най-стилните дами им се е случвало да се втренчат в огледалото и да си кажат "Нямам какво да облека", докато се пресягат да вземат дрехите, които обикновено носят.

Дори Каролина Ферера, една от най-почитаните дизайнерки, почти винаги облечена в бяло сако или риза с класически черен панталон, или пола и огърлица от перли.

Често залагаме на изпробваното и познатото. Уверете се сами, че да излезеш от рутината и да облечеш нещо смело, може да се окаже забавно. Погледнете отново в гардероба си.
 
Ето 5 лесни стъпки към съкровищата в дрешника ви. Добрата новина е, че вече притежавате най-важните елементи.

1. Захвърете зимните дрехи и потърсете пролетните цветове

Запролети се и това означава - край на носенето на палтата и начало на саката и якетата. Уверете се, че сте прибрали на сухо и хладно място зимните дрехи, за да ги намерите в добро състояние наесен. Ако разполагате с достатъчно пространство, организирайте гардероба си в две отделни части - есен/зима и пролет/лято. И не се обличайте на тъмно! Добре осветеният гардероб може много да ви помогне, когато бързате да се облечете. 

2. Подреди! Подреди! Подреди!

Колкото по-подреден е дрешникът ви, толкова по-лесно ще се възползвате от предимствата на всяка дреха. Като начало разделете рафтовете си на секции: блузи, рокли, панталони, поли. След това подредете всеки рафт по цветове и дължина. Уверете се, че има достатъчно закачалки за всяка дреха. Те са по равно прекрасни и заслужават да си имат собствено пространство. Може да повторите процеса при бельото, чорапите и обувките си. Разделете дрехите и на такива за работа и такива за уикенда.

3. Облечете всичко 

Пробвайте отново всички дрехи в гардероба си от бельото до връхните дрехи. Поканете приятелките си и се позабавлявайте с преобличане и коктейли. Вдъхновете се и снимайте най-добрите комбинации. Идеите ще започнат сами да се появяват. След това разделете дрехите на три купчини - тези, които остават, тези, които никога няма да облека и дрехи, които отиват на шивач за прекрояване. Не се страхувайте да изхвърляте. Гардеробът ви може да изглежда по-малък, но става дума за качество, не за количество. Запазете само дрехите, които ви карат да се чувствате най-добре.

4. Попълнете липсите

Сега огледайте какво ви липсва в дрешника. Хубав колан например - може да свърже почти всякакви комбинации от цветове. Секси чифт дънки са задължителни за партито през уикенда. Демоде ли е вече черната ви коктейлна рокля? Може да използвате стилно сако в слонова кост, за да я направите по-свежа. Направете списък с нещата, които ви трябват и го носете със себе си. Сега, когато гардеробът ви е добре подреден, може да пазарувате по-уверено и разумно.  

5. Приятен шопинг!

Когато намерите тази розова пола, която пасва перфектно на 4 от вашите блузи, купете я! Но се придържайте към списъка си и никога не се задоволявайте с покупка на дреха, която "става". Повечето модни грешки се правят, когато си купуваме нещо, което ни трябва веднага. Ако пазарувате само неща, които обичате, а не такива, които ви трябват, винаги ще сте доволни от начина, по който изглеждате.