"Момчетата от Медисън авеню" със сериозни амбиции за награди

Варна Лайф

01-04-2010, 12:11

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Продуцентите на "Момчетата от Медисън авеню" (Mad Men) се надяват да оберат Еми наградите с талантливите си актриси.

Миналата година Елизабет Мос беше номинирана за поддържаща женска роля, но се размина с приза.

Източници на Hollywood Reporter вярват, че Дженюъри Джоунс тази година има добри шансове за наградата, за разлика от Мос.


За разлика от тези за Оскарите, кандидатите за Еми могат да се номинират сами за категорията, която изберат. А това има значение. Матю Уайнър, авторът на сериала за 60-те години на миналия век, досега залагаше на образа на Мос - жена, която се бори да пробие в корпоративния свят на мъжете. Напоследък обаче героинята на Джоунс се доразви и от потисната отегчена домакиня Бети Дрейпър и съпруга на талантлив създател на реклами, бавно се доразви, като амбициозна жена, която изоставя съпруга си.

Кулминацията в последния сезон е как съпругата на Дон Дрейпър разбира за измамите му и подава документи за развод. Играта на Джоунс е на високо ниво и вероятно наистина има големи шансове за престижната награда.

Номинации, както в "Сексът и градът" и в "Отчаяни съпруги" на актьори от един и същ сериал, които се конкурират в една и съща награда, може да доведе до анулиране.

Тази година много сериозни актриси са номинирани в категорията "Поддържаща роля", като Сандра О от "Анатомията на Грей", която вече има 5 поредни номинации за Еми и един Златен Глобус от 2005 г. за тази роля.

Наградите Еми ще бъдат раздадени на 29 август в Лос Анджелис.