Готвят обвинения срещу Пламен Орешарски, Асен Гагаузов и Джевдет Чакъров

Архив Варна

06-04-2010, 10:47

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Бившите министри от кабинета "Станишев" Пламен Орешарски, Асен Гагаузов и Джевдет Чакъров са следващите "клиенти" на Темида.

В най-скоро време прокуратурата ще внесе обвиненията срещу тях в съда, съобщи "Стандарт".

Данните срещу тримата бивши министри на финансите, регионалното развитие и земеделието били предоставени на главния прокурор Борис велчев лично от Бойко Борисов. Премиерът дал на обвинението тримата от бившия кабинет заради контрактуваните 2.150 млрд. лв. По думите на Борисов, тройната коалиция е погазила закона за държавния бюджет и трябва отговорните за това да понесат санкции.

"В момента се прави проверка дали контрактуваните договори от предишни министри могат да се анулират. До петък ще има яснота и какви са нарушенията по обществените поръчки и тогава ще бъдат взети необходимите мерки", коментира вицепремиерът Цветан Цветанов. Миналата седмица строителният министър Росен Плевнелиев обяви, че е анулирал анекси на предшественика си за около 300 млн. лева. Шефът на ековедомството Нона Караджова също развали част от договорите на предшествениците си, за които няма осигурени пари в бюджета.