"24 часа": Гастарбайтерка завлече десетки с работа в чужбина

Архив Варна

08-04-2010, 04:49

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Пловдивска посредничка е обвинена в измама на десетки хора от цялата страна, на които обещала, че ще им осигури работа в чужбина. 49-годишната Ели Иванова била задържана от полицията, докато разговаряла с потенциален клиент. 

На 23 март съдът реши да й наложи постоянна мярка за задържане под стража, която преди дни беше потвърдена на по-горна инстанция.

 
Иванова предлага работа, като публикува обяви, прави срещи с клиенти, обещава им осигуряване на заетост, заяви прокурор Галина Андреева. Посредничката гарантирала на гастарбайтерите, че в чуждата страна ще ги чака човек, който ще ги настани и ще ги запознае с бъдещия им работодател. "Фирмата й ЕТ "Ели Иванова" не е регистрирана в Агенцията по заетостта като легален посредник за предлагане на работа в чужбина. В условията на икономическа и финансова криза тя се възползва от безизходицата на хората, за да получи пари", заключи прокурор Андреева. Засега 7 души се оплакали, че са измамени от Иванова със суми по около 600 лева, но държавното обвинение имало данни, че те са много повече.
 
Срещу арестуваната има и друго висящо дело за измама с работа на четирима души. Офисът на фирмата е бил проверяван от икономическа полиция още през януари миналата година след жалби на ужилените кандидати.