Каква е връзката между Уейн Рууни и Пикасо

Архив Варна

09-04-2010, 17:41

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Рууни от футболния отбор Manchester United и Дедие Дроба от Chelsea са само двама от повече от 40-те играчи и мениджъри от Английската висша лига, които си нарисуваха автопортрети за благотворителен търг, информира Ройтерс.

Портретите, предимно човечета, нарисувани като клечици, вероятно са надраскани набързо в мъжката съблекалня и трудно биха могли да бъдат сметнати за хубаво изкуство, достойно за Кралската академия, но според изявление на Висшата лига са редки екземпляри на футболно изкуство.

Портретите ще бъдат предложени в книга с кожена подвързия, озаглавена "Изкуството на футбола" и ще бъдат продадени на търг. Средствата ще бъдат дарени в помощ на британската музикална благотворителна организация Nordoff Robbins на 12 април.

Някои от най-добрите "артисти" на терена доказаха и благотворителните си качества, рисувайки уникални автопортрети, казват от лигата в изявление.

Графоложката Ема Баче, наета от Английската висша лига да анализира подписите и портретите на футболистите, за да надникнем в характерите им, описа Рууни, като Пикасов тип и каза, че неговият портрет и подпис разкриват честност, решителност и самокритичност. "Той е напредничав и анализиращ човек, който иска да разбере същността на всичко", казва специалистката. "Той не е повърхностен и се опитва да даде най-доброто от себе си в работата си".

Търгът ще се състои на Football Extravaganza - най-голямото ежегодно футболно събитие, извън терена. Въпреки това гостите на вечерята няма да имат предимства при наддаването. Всички могат да се включат в надпреварата за закупуването на уникалния сборник на www.nordoff-robbins.org.u в деня на търга.

По време на вечерта на търга мениджърът на Manchester United, Алекс Фергюсън ще връчи на бившия играч на Man United Ерик Кантона наградата "Леганда във Футбола" за изключителни заслуги на играч в британкия футбол.