Уеб сайт излъчва директно кадри от вулкана в Исландия

Архив Варна

16-04-2010, 13:29

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Рекорден брой посещения има исландският сайт eldgos.mila.is, който предава директна картина от изригващия вулкан, в Исландия.

Около 1 милион души от 150 страни са влезли в на уеб адреса, като 62 % от посещенията са от Исландия, а останалите 38 % са от целия свят.

Сайтът е поставил камери в Hvolsvollur и в þorolfsfell - малки градчета, в близост до намиращият се под глетчера Eyjafjallajok вулкан.

По-късно са поставени камери в Fimmvorðuhals, който е само на 2 километра от вулкана и в þorsmork. Така така се излъчва картина от всичките страни на природната стихия, чието изригване прекъсна авиотранспорта в Западна Европа, както и полетите до стария континент от Америка и Азия.

Тук »
може да следите на живо изригванията на вулкана.

За Исландия излъчването на живо на кадри от действащата стихия е нововъведение. Тези архиви ще бъдат много полезни за научната общност в Исландия.

Сайтът не само е полезен за информирането на населението на Исландия, но е и ценен източник на информация за различни изследователски институти и за службите, занимаващи се със сигурността на населението.