Майкъл Дъглас моли съдия за милост над сина му - дилър

Варна Лайф

20-04-2010, 17:08

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Майкъл Дъглас помоли съда в Ню Йорк да бъде снизходителен към сина му, по делото за търговия и употреба на наркотици.

Актьорът се обърна към съдията с молба за разбиране, защото славата и семейната история, свързана със зависимости към субстанции, са подтикнали сина му да посегне към вредния навик, информира АП.

"Обичам сина си, но не съм сляп за поведението му... не искам да го гледам как се саморазрушава", признава актьорът, пред федералния съдия, в ръчно написано писмо, изпратено късно в понеделник - вечерта, преди делото, което ще определи присъдата на Камерън Дъглас.

Писмото е от 5 страници и е написано с елегантен почерк. Освен от Майкъл Дъглас, съдът получи подобни писма и от дядото на Камерън - Кърк Дъглас, от мащехата му - Катрин Зита-Джоунс и от директора на Националната баскетболна асоциация (NBA) - Пат Райли.

Камерън Дъглас беше арестуван през юли 2009 г. в хотел в Манхатън. През януари тази година той се призна за виновен в обвинението за търговия с метамфетамин и кокаин. Минималната присъда в такива случаи е 10 години, но адвокатите и семейството му настояват за по-лека присъда.

В писмото си Дъглас описва проблемите на сина си като продукт на привилегированото му, но трудно детство, семейното "наследство" от проблеми с алкохола и наркотиците и сянката, която хвърлят върху него роднините му, които са екранни икони.

"Знам какво напрежение е търсенето на собствената идентичност, когато имаш толкова известен баща", пише Дългас в писмото, допълвайки, че когато трябва да се справиш с две поколения холивудска слава - на баща си, дядо си и мащехата си, със сигурност е още по-трудно.

Като единствено дете на "лош брак", между често отсъстващия баща - Майкъл и първата му съпруга - Диандра Дъглас, Камерън не е отраснал в нормално семейство. Той е развил наркотична зависимост на 13 и е прекъснал училище.

Камерън е постигнал известен успех като DJ в клуб и има няколко роли в киното. През 2003 г. играе с баща си и дядо си в "Семейна черта" (It Runs in the Family).

Той се пристрастява към хероина, а през 2006 г. и към метамфетамините, след като семейството му го лишава от наследство, защото отказва да се лекува от зависимостите си.

Позовавайки се на гените и на семейството като фактори за посягане към наркотиците, Майкъл Дъглас посочва имената на членовете на семейството, които са имали проблеми със зависимости, но те са заличени в копието, предоставено на пресата.

Дъглас признава, че се е лекувал в клиника в Аризона през 90-те години от алкохолизъм. Полубрат му - Ерик Дъглас почина през 2004 г. от натравяне с алкохол и транквиланти, след години борба с пристрастяването.

Актьорът допълва в писмото, че високо цени ежеседмичните си двучасови посещения на сина си, през последните 8 месеца във федералния затвор в Манхатън. Синът му е зад решетките, но поне е трезвен. "Виждам колко прекрасен млад човек може да бъде той", пише Дъглас.