Огромен хълм се свлече върху магистрала в Тайван

Новините

29-04-2010, 13:55

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Повече от 300 метра от натоварена магистрала са покрити с земна маса, а спасителите все още не са сигурни, дали има коли под тях.

Огромно свлачище погреба повече от 300 м. от магистрала No 3, близо до Малинг Кенг в Кийлунг, Тайван, в сряда, съобщи CNA.

Притиснати от времето, спасителни екипи все още копаят и не е ясно, дали има погребани коли, под скалите и пръстта.

Всичките 6 ленти и в двете посоки на магистралата са затрупани под грамадни количества земна маса, с дължина до 700 м.

Пътят е абсолютно недостъпен за автомобили и бе блокиран от властите.

Националното бюро за магистралите организира спешен екип, който да работи по случая. Пожарникари и военни пристигнаха на място и започнаха да копаят с десетки багери и други тежки машини. Те използваха и метални детектори, с помощта, на които да открият колите, които вероятно са отдолу.

Една майка съобщи, че предполага, че детето й, което пътува всеки ден по магистралата, е под земната маса, защото не е пристигнало на работа.

Телевизионната актриса Чен Мей-фонг, която е пътувала в този участък от магистралата по време на инцидента и е била свидетел на свличането върху пътя. Тя съобщи, че е имало 2, или 3 коли, пред нея, когато се е случило бедствието.

"Всичко се случи много бързо и не можах да видя, дали бяха погребани коли. Бях в паника и веднага натиснах спирачките", каза Мей-фонг в новините по телевизията. Актрисата допълни, че не е шофирала с висока скорост и е била ужасена от "невероятната сила на природата".

Премиерът на Тайван - У Ден-их съобщи пред репортери, че е изпратил вице-премиера Ерик Чу и министъра на вътрешните работи Янг И-хуа на мястото на свлачището веднага, щом е разбрал за него от Националното бюро за магистралите, в сряда следобед.

Вероятно ще отнеме, около две седмици, за да се разчисти мястото. Дотогава властите препоръчват на шофьорите, да избират алтернативни маршрути.