Деси Добрева с втора награда на поп фестивал в Азия

Архив Варна

07-05-2010, 12:02

Снимка:

primo-partners.biz

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

„Деси Добрева е с втора наградата от фестивала Asia New Singer Festival  в Китай”, съобщи Доно Цветков, който беше член на журито на международния конкурс за изпълнители на единадесетото му издание.  

Asia New Singer Festival е един от най-големите международни форум за попмузика  на азиатските държави. Цветков, който е създател на междуанродния музикален фестивал „Откритие” е единственият европейски представител  в журито сред изявени композитори и продуценти. Това е изючително признание за  България  и българския музикален бизнес в последните десетина години.

Фестивалът се транслира по сателит в държави с население от 4 милиарда зрители. За втори път България участва в международния конкурс, в сойто се  състезаваха 32 участници от близо  20 държави, 10 от тях успешно преминаха финалната селекция. Сред тях и Деси Добрева. Първото нейно изпълнение на песен  от репертоара на Уитни Хюстън я  остави на 6 позиция във временното класиране, но изпълнението на "Едерлези" беше блестящо и това я нареди на първа позиция. Само една стотна в края на шоуто и тя подели наградата с представителката на Шри Ланка - Умария. Първата награда спечели Лорден Панганибан от Филипините. Доно Цветков менажира през годините всички участия на Добрева в международни конкурси още в старта на нейната кариера.