Говорещи възглавници наливат мозък на американците

Архив Варна

07-05-2010, 16:31

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Говореща възглавница налива знания в главите на учениците и студентите, докато спят.

Чудото на техниката е изобретено в САЩ и вече е на пазара, съобщават световните информационни агенции.

Възглавницата дава възможност на учениците да преслушват уроците си по време на спане. Естествено няма начин как всичко да им се набие в мозъците, но научните изследвания са доказали, че сънливците ще позапомнят поне някои неща, които чуват на сън.

Възглавницата лесно се свързва с MP3 и CD плеър. За това учениците бързали да си я купят с надеждата, че ще им налее много знания в главите, докато спят през нощта. Това щяло да им отвори много свободно време за забавления през останалото време, тъй като вече не се налагало да залягат над уроците.

Учителите естествено остават резервирани към новата висока технология. Въпреки това няколко американски проучвания подкрепят тезата, че, когато се събудят, децата са запаметили в главите си част от уроците. Преподавателите подчертават, че по принцип са привърженици на новите идеи, но със сигурност не искали да стават свидетели как възглавницата заменя традиционните методи на обучение.

Неотдавна пък Институтът по дизайн "Парсънс" в Ню Йорк представи разработка на говореща възглавница, която прави безжична връзка с компютър. Идеята е възглавницата да информира за ново съобщение в електронната поща или чата. Така от  компютъра във възглавницата по безжичен път постъпвали подбрани съобщения от любимия човек. Например - "Ехо", "На път съм" или "Говори с мен".