Софийският районен съд остава без сграда?

Архив Варна

08-05-2010, 07:49

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Най-големият и натоварен съд в страната, Софийският районен съд, може да остане на улицата.

Това каза пред БНР председателят му Красимир Влахов.

След като през 2005 година правителството предоставя сградата на държавното предприятие „Строителство и възстановяване”, две години по-късно дружеството е ипотекирало част от нея в частна банка. "Можем съвсем скоро да се окажем в уникалното положение на съд, чиято сграда ще бъде оббявена на публична продан. Може би точно това трябва да се случи, за да се заеме някой с решаването на проблема," заяви Красимир Влахов.

На въпрос как се чувстват и как работят съдиите в такава обстановка, Влахов отговори: "Отдавна сме се примирили с това, че нашата кауза е не да станем шампиони по плуване, а просто да не се удавим. Предприемаме серия от организационни мерки, които, за съжаление, просто се удавят в потока за непрекъснато увеличаващи се дела."

Въпреки битовите проблеми, Софийският районен съд е осигурил помещение, в което ще бъде съхраняван регистърът на разрешенията и отказите по искания за достъп до трафичните данни. Това каза съдия Влахов по повод влизащите в сила от понеделник промени в Закона за електронните съобщения.От 10 май МВР, ДАНС и специалните служби ще имат законен достъп до данните в интернет. Разрешенията ще бъдат давани със съдия. Очаква се най-много искания да бъдат отправени именно към Софийския районен съд.