Добрич домакинства на национално първенство по колоездене

Архив Варна

14-05-2010, 13:31

Снимка:

СНИМКА: ЛИЧЕН АРХИВ

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Добрич ще бъде домакин на държавния отборен шампионат по колоездене на шосе за юноши младша възраст, съобщи за ВарнаУтре треньорът Георги Друмев.

Първенството ще се проведе в събота и неделя. В първия ден участниците ще застанат на старта в 17.30 часа в село Паскалево, за да участват в дисциплината “индивидуално преследване по часовник” с дължина 10 километра. Маршрутът ще бъде до село Овчарово и обратно. На 16 май от 9.30 часа ще бъде дадено началото и на общия старт с дължина 70 километра. Той ще бъде с маршрут Паскалево – Крушари – Телериг – Оногур – Балик – Житница – Лясково.


Паралелно с това ще се проведе и колонадпревара за купа “Добрич” за ветерани в три възрастови групи - от 40 до 50 г., между 50 и 60 г.  и над 60 г. Те ще премерят сили в същите дисциплини, като стартовете им ще бъдат от 16.30 ч. в събота и от 10 часа в неделя.

Друмев посочи, че са избрали силно начупен терен със стръмни и тежки височини, даващи възможност на спортистите да покажат най-добре своята подготовка и възможности.

Домакините от клуб “Добрич 1905” ще се представят с два  отбора. В представителния тим, в който попадат по-изявени състезатели са: Милен Мариянов, Николай Янков, Петър Петров, Димитър Христов и Пламен Павлинов. В другия състав са колоездачите Иван Росицов, Жулиян Иванов, Стефан Бонев.    
Над 15 ветерани от Добрич ще се качат на своите велосипеди и ще покажат, че продължават майсторски да ги управляват. С шанс да попаднат сред първите при 40-50-годишните са Никола Димитров и Димо Димитров. Иван Йорданов и Алберт Кох ще атакуват медалите при 50-60-годишните, а надеждите ни за призови класирания при колоездачите над 60 години са свързани с Иван Василев и Димитър Хаджиев.