Пиян политик без книжка предлага баклава на полицаи

Архив Варна

17-05-2010, 09:10

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Бившият шеф на политическия кабинет на Ахмед Доган Мохамед Реджеб беше хванат да кара пиян и без книжка в столицата.

Снощи около 22 часа той минал на червено и едва не отнесъл друг автомобил, съобщи PRO.BG, чийто екип успял да заснеме как Реджеб дава кръвна проба за алкохол.

Мохамед Реджеб е бивш заместник-шеф в комисията по досиетата и в комисията по сигурността на информацията. А през 90-те години и началник на кабинета на Ахмед Доган. Когато бил спрян снощи от патрул на пътна полиция, той размахал пред полицаите пропуск от парламента и ги запитал знаят ли що е то Народно събрание. После им предложил да ги почерпи с баклава. Дрегерът обаче показал 1.44 промила алкохол в кръвта.

Близо час Реджеб прекарал в Първа градска болница в София, за да даде кръвна проба. Пред телевизионния екип той заяви, че не бил пиян, а се връщал от сватбата на дъщеря си. Оказа се, че това не е дебютът му - той вече е с отнета шофьорска книжка, пак заради алкохол.

Името на Реждеб бе замесено и в друг скандал преди няколко месеца. Ексначалникът на Гражданска защита Никола Николов го обвини, че е бил един от хората, които са го изнудвали за огромна сума пари. Вината му обаче не беше доказана и той не е сред обвиняемите по делото.