Южна банда източвала кредитни карти във Варна

Архив Варна

22-05-2010, 20:02

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Четирима престъпници-гастрольори бяха задържани днес във Варна.

Десетки минувачи станаха свидетели на ареста след като полицията тръшна задържаните по очи на тротоара на ул. "Стефан Караджа" пред Музикалното училище.
Бандата се е специализирала в скимиране на банкови сметки и фалшификация на банкови карти. Така четиримата успявали да източват съдържанието както на дебитни, така и на кредитни карти.
След ареста от автомобилите на задържаните - с монтанска и с добричка регистрации, и от стаите им в хотел в района на Колхозния пазар полицията е иззела пет лаптопа, голямо количество подправени кредитни карти и многобройни пакети с луксозни покупки. Според разследващите скъпия шопинг бил част от схемата на ужилването. Едва след продажбата на вещите бандата си прибирала откраднатите пари.
И четиримата задържани са от Пловдив: С.П. на 35 г. - осъждан в Австрия, известен у нас за кражби на коли, А.С. на 32 г. - с над 30 кражби и грабежи, Д.М. на 29 г. - известен за измама, и Д.Д. на 23 г.- познат на органите на реда за шофиране след употреба на алкохол.
Двама от тях са се регистрирали в хотела с фалшиви лични карти – с техни снимки, но с чужди имена, съобщиха от полицията. Според МВР на пет адреса в Пловдив и три във Варна обиските продължават.