"Шрек 3D" с рекордна премиера в САЩ

Варна Лайф

25-05-2010, 09:45

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

"Шрек завинаги" (Shrek Forever After) удари върха на американската класация бокс офис, със 70,8 милиона долара приходи, само за първите си 3 дебютни дни, съобщи hollywood.com.

Филмът е четвъртият от поредицата "Шрек", озвучаван от гласовете на Майк Мейерс, Камеран Диаз и Еди Мърфи. С рекордния си приход, "Шрек завинаги" стана 4-ти най-успешен дебютен анимационен филм в историята на киното, след втория и третия "Шрек" и пълнометражния "Семейство Симпсънс".

Финалното приключение ще дебютира на 16 юли в България.

Тъгувайки по дните, в които се е чувствал като истинско чудовище, Шрек е подмамен да подпише договор със сладкодумното джудже сделкаджия Ръмпълстилтскин. Така той изведнъж се озовава в изкривена версия на Далечното кралство, където чудовищата биват преследвани, Ръмпълстилтскин е крал, а Шрек и Фиона никога не са се срещали. Сега зависи от него да промени всичко, което е сторил, надявайки се да спаси приятелите си, да върне своя свят и единствената си истинска любов.

Новата история не е режисирана от ветерана Крис Милър, а от Майк Митчъл, който прави своя дебют в анимационния жанр. За сценария отговаря един от авторите на „Шрек 3” – Джош Класнър.