Сменят още трима в Комисията за регулиране на съобщенията

Новините

26-05-2010, 09:18

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

От ГЕРБ предлагат досегашния главен редактор на програма "Христо Ботев" в БНР Никола Колев, общинският съветник Константин Тилев и Ирина Романска от Техническия университет в София в катедра "Компютърни системи” за членове на Комисията за регулиране на съобщенията.

Ексминистърът на транспорта и настоящ соцдепутат Петър Мутафчиев е коментирал пред Дневник, че е възможно Тилев да има конфликт на интереси. Константин Тилев е основател и съсобственик до 2007 г. на радио "FM плюс" и изпълнителен директор до 2008 г. на радио "Стар FM".
През 2008 г. Комисията по досиетата оповести името на Константин Тилев като агент на Първо главно управление и Шесто управление на ДС под псевдонима “Първан”.

Очаква се новите членове да бъдат гласувани утре.

Преди това беше отхвърлено искането на БСП, подкрепено от Синята коалиция, гласуването на предложенията за нови назначения в КРС да бъде отложено, за да бъдат изслушани тримата кандидати.

От телеком регулатора вече бяха освободени Вяра Минчева, Радослав Илиевски и Свилен Попов, а съставът бе намален от 9 на 5 души.
Сега предстои да бъдат сменени и други тримата участници в комисията с изтекъл мандат - Петър Рендов и Тодор Костурски (НДСВ) и Валентин Хараламбов (ДПС).

Постовете си запазват председателят Веселин Божков, чийто мандат е до края на 2012 г., и Анета Павлова, назначена от президента, до края на 2013 г.