Издирвана непълнолетна тръгнала в странство с документи менте

Архив Варна

29-05-2010, 11:17

Снимка:

СНИМКА: ПРЕСЦЕНТЪР МВР

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

17-годишна бегълка от дом за настаняване на малолетни е била задържана на Дунав мост при опит да премине границата с чужда лична карта.

Девойката пътувала с микробус "Мерцедес" с още 8 души. Граничните полицаи проверили документите на всички, но забелязали, че една от пътничките очевидно е непълнолетна. Момичето представило лична карта на 22-годишна жена, но служителите на "Гранична полиция" изяснили истинската й самоличност, факта, че е непълнолетна, както и че има наложено ограничение за напускане на страната и е обявена за издирване заради напускането й на дом за настаняване на малолетни, съобщиха от пресцентъра на МВР.

При последвалата щателна митническа проверка, поискана от граничните полицаи, зад кората на една от седалките на микробуса бил открит пакет с боен пистолет “Макаров” със заличени номера с десет патрона и газов пистолет без марка, преработен за стрелба с бойни патрони с осем боеприпаса за него. В един от пепелниците на автомобила пък бил открит пакет с 8 грама марихуана.

Двама от групата в микробуса - 25-годишният Х.Д. и 28-годишният Ф.У., са с криминални регистрации за кражби, а Ф.У. - и за участие във въоръжен грабеж.
По случая е образувано досъдебно производство по чл.337 и чл.354А от Наказателния кодекс.