“Труд”: Пациенти окрадоха ИСУЛ

Архив Варна

30-05-2010, 06:05

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

В публикация от днешния си брой вестникът разказва за  това как ръководството на университетската болница са били потресени от инцидента в ИСУЛ, при който пациенти са извършили нагъл обир.

“За седем месеца от тоалетните на чисто ново ремонтираното приемно отделение болни изнесли 12 чучура от чешми, 2 душа, 5 батерии за мивки, изтръгнали 2 казанчета и един солиден моноблок. Последният бил оставен до тоалетната, за да бъде измъкнат в удобен момент”, са описаните поражения.

Камери са документирали кражбите. На тях ясно се виждало как болни откъртват аксесоарите за тоалетните помещения. Докторите бяха потресени, че някои пациенти стъпвали върху... тоалетните чинии, а не сядали.

Д-р Владимир Атанасов, шеф на спешното отделение в университетската болница е разпоредил да се изготви специален отчет на задигнатото. Той и екипът му още не могат да повярват какво се е случило.

“В ремонта на приемното бяха вложени 1,2 млн. лв., като около 400 000 лв. от тях за апаратура. Останалите пари отидоха за оправянето и модернизирането на помещенията”, добави доц. Бойко Коруков, шеф на болницата.

Приемното отделение в ИСУЛ има близо 10 кабинета и денонощно приема болни в спешно състояние. М.г. през звеното са минали 41 120 души.