Румен Овчаров обяви България за държава-мошеник

Архив Варна

27-06-2010, 07:30

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

За една година България се превърна в държава-мошеник, която крие от Европа статистически данни и ще бъде проверявана.

Това заяви Румен Овчаров пред делегатите на партийната конференция на столичната организация на БСП, чийто председател е той. Според Овчаров за 1 година от управлението на правителството на Бойко Борисов, държавата се е превърнала в държава и на дефицитите, държава, убиваща собственоръчно бизнеса, държава, която успешно е дестабилизирала и пенсионната, и здравната система.

Освен това у нас чуждестранните инвеститори били гонени с популизъм, полицейщина и рекет. Социалистът заяви, че десетки хора са в арестите без съд и присъда, законите се променят така, че са в услуга на управляващите. Единственият извод за управлението на ГЕРБ бил - катастрофа. И то каквато никога не е ставала толкова за 20 години преход. Въпреки всичко това, Овчаров отчете, че рейтингите на лидерите на ГЕРБ остават високи. В същото време доверието към БСП не се повишавало.  

"Единственият ни шанс е промяната”, подчерта председателят на БСП-София. "Нужна ни е истината”, каза още Овчаров и заяви, че на БСП й е необходимо лидерско състезание. Той смята, че новият лидер трябва да бъде избран с общопартиен избор.