Манчестър Юнайтед: Фърдинанд вероятно скоро се връща на терена

Архив Варна

05-07-2010, 15:25

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Рио Фърдинанд вероятно ще се възстанови навреме за първия мач на Манчестър Юнайтед във Висшата лига от сезон 2010/11, съобщи клубът днес, предаде АП.

Статии в британската преса твърдят, че Фердинанд може да бъде отново на терена до няколко месеца, след като се възстановява бързо от травмата си на коляното сухожилие, заради която централният защитник пропусна цялото Световното първенство в Южна Африка, разочаровайки милионите фенове на Англия.

От Юнайтед съобщиха днес, че възстановяването на Фърдинанд ще отнеме 10 седмици от момента, в който е претърпял нараняването.

Фърдинанд пострада при сблъсък на тренировъчното игрище с колегата си от Англия Емил Хески в Рустенбург на 4 юни и 31-годишният футболист трябваше да се откаже и от двете си мяста - в националния отбор и от капитанското място.

Ако прогнозата на Юнайтед е точна, Фърдинанд може да бъде готов да се изправи на 14 август срещу Нюкасъл на "Олд Трафорд".

Следващият мач на Юнайтед е срещу Фулъм през уикенда, преди Уест Хям, клубът, където Фърдинанд започна кариерата си, да дойде на "Олд Трафорд" на 28 август.