Шерил Коул има малария

Варна Лайф

06-07-2010, 17:39

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Певицата и британска телевизионна звезда Шерил Коул се лекува в английска болница от малария.

27-годишната звезда, най-позната като член на момичешката група „Girls Aloud”  и съдия в шоуто  „The X Factor”, е отменила работните си ангажименти за седмица по съвет на лекарите.

"В момента, Шерил Коул е болница и получава лекарска помощ заради  малария. След консултация с лекарите тя ще анулира всичките си анхажименти за следващата седмица", казва говорителят й в изявление тази сутрин.

Ако не се лекува своевременно, маларията може да стане животозастрашаваща поради нарушаване на кръвоснабдяването към жизненоважни органи. Тя се причинява от паразита Plasmodium, който се предава чрез ухапването от заразени комари. Симптомите включват главоболие, висока температура и повръщане.

Най-вероятно известната певица се е заразила с потенциално смъртоносната болест, пренасяна от комари, преди три седмици, докато е била на почивка в Танзания със своя приятел и танцов партньор Дерек. Тя и Дерек прекарали шест дни заедно на източния бряг на Африка миналия месец след раздялата на Шерил с футболиста на Челси Ашли Коул. Тя взимала анти-маларийни таблетки непрестанно, но все пак някак си успяла да се зарази.

Диагнозата бе поставена след шокиращ припадък на Шерил по време на фотосесия в Лондон в събота. Всички решили, че Шерил страда от гастроентерит и тежко изтощение, но тя все пак била изпратена в болница на следващия ден след като симптомите и драстично се влошили.
Източник, близък до Коул, казал пред журналисти, че и в спешното звездата няколко пъти загубила съзнание.

"Тя каза на лекарите, че е имала болки в стомаха от завръщането си от Танзания насам. След неделя вечерта състоянието й се влошило толкова бързо, че Шерил разбрала, че е нещо сериозно, твърди източникът. В продължение на два дни тя се опитваше да се възстанови, мислейки, че проблемът е в нещо, което е изяла. Тя беше изключително слаба, потеше се и губеше съзнание. Тя бе закарана в болница, където изследванията показаха, че има малария. Всички са много разтревожени. Тя е много болна."

Шерил ще остане в болницата още една нощ и ще бъде под строго наблюдение в следващите две седмици.