Труд: Пую Михайлеску проверява румънски тирове край Плевен

Архив Варна

10-07-2010, 07:24

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Българо-румънски пътен патрул проведе първо съвместно дежурство вчера край Плевен по пътя за Русе.

В тази отсечка през последните месеци станаха 7-8 катастрофи с ранени граждани от северната ни съседка, пише „Труд“.
Пую Михайлеску и българските му колеги Красимир Пирков и Димитър Алексиев проверяваха заедно вчера коли и ТИР-ове с румънска регистрация. По същото време плевенски униформен полицай бе командирован при румънците в окръг Телеорман. Според подписаните от двете вътрешни министерства правила гастролиращите ченгета нямат право да спират превозни средства и да налагат санкции самостоятелно на чужда територия.

“Разбираме се чудесно с колегите Пирков и Алексиев, все едно, че от години работим заедно”, обясни Михайлеску пред наш репортер. Превеждаше един от партньорите му - главен сержант Пирков, който говори перфектно румънски.
Михайлеску е с 15-годишен стаж на пътен полицай в град Александрия. Неговите сънародници, пътуващи в България, видимо се изумявали, когато виждали ченге в румънска униформа да ги спира и проверява.

“Не ги оставям много да се чудят, веднага обяснявам, че правим съвместна българо-румънска операция”, пояснява Михайлеску. И той, и българските му колеги са на мнение, че общата им работа трябва да продължи.
“Много румънци карат колите си с българска регистрация и ние можем да бъдем полезни на колегите с проверка дали застраховката “Гражданска отговорност” е валидна”, каза наш катаджия. Следващата българо-румънска акция ще е на 29 юли, съобщиха от плевенската полиция.