Иранци избягаха от летището, вдигнаха цялата полиция на крак

Архив Варна

14-07-2010, 12:24

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Гранична полиция изкара тежка вторнична вечер, след като няколко иранци им организираха невероятни изживявания.

Трима мъже кацнали вчера на летище Варна с полет от Техеран. Служителите на гранична полиция обаче не ги допуснали да минат държавната граница и да стъпят на българска земя, защото документите им били нередовни.

Според Варненската районна прокуратура тримата нямали разрешителни от надлежните органи и не отговаряли на критериите. Държавните обвинители обаче нямаха представа какви точно са тези критерии, нито какви разрешителни са нуобходими на иранските граждани, за да бъдат допускани у нас. Служителите на летището обясниха, че също не са започнати с тези разпоредби. Същият отговор получихме и от полицията.
Каквито и документи да са липсвали на тримата, в крайна сметка те били отделени от останалите пътници и върнати обратно в свободната зона. На тях им било обяснено, че не могат да влязат в страната ни и ще бъдат качени на първия обратен полет за Техеран. И след секунди пламнал екшънът.

Двама от мъжете хукнали изведнъж да бягат в различни посоки. Дори оставили багажа си. Третият останал на място, абсолютно спокоен и безразличен към случващото се. Служителите на гранична полиция веднага се организирали и поели след бегълците. На две групи. Едната настигнала първия беглец чак сред алеите на курорта Златни пясъци. Другият успял да хване пътя за София преди да му щракнат белезниците.
Иранците изкарали нощта в ареста на РПУ Аксаково. Те ще бъдат съдени по бързата процедура, което значи, че утре, или най-късно в петък, ще имат присъди.

Съгражданинът им, който не избягал, вече е върнат в родината си.