Градинката на Червения площад станала развъдник на улични кучета

Мисия Варна

15-07-2010, 15:44

Снимка:

СНИМКА: ВИОЛЕТА РУСКОВА

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Градинката на Червения площад се е превърнала в развъдник на улични кучета, алармира председателят на комисията по обществен ред Красимир Маринов от партия „Атака“.

Той призова зам.-кметът по сигурността ген. Веселин Петров да вземе мерки, тъй като четириногите там явно не са прибирани в питомника в Каменар за кастриране и обезпаразитяване. Доказателство за това бил фактът, че в градинката има и малки новородени кученца. Освен това псетата нападали хора и лаели по преминаващите коли, каза Маринов. Той подчерта още, че в градинката се разхождат много майки с малки деца и сигурно е въпрос само на време да има някой пострадал.

Ген. Петров пък коментира, че за четириногите на Червения площад главно се грижи популярната варненска природозащитничка Мария Радулова. По думите на зам.-кмета тя имала и няколко домашни любимеца, за които обаче не била патила данъци и трябва да бъде глобена. Ген. Петров вметна още, че природозащитничката искала общината да й даде приемника за кучета в Каменар. Председателят на комисията Маринов пък заяви, че би подкрепил подобно нещо, ако кметът вземе решение да даде и дори да дари питомника за четириноги на неправителствените организации за защита на животните.