Юзеиров арестуван в Белгия

Архив Варна

22-07-2010, 17:15

Снимка:

BTV.BG

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Полицията в белгийския град Антверпен официално потвърди появилата се преди два дни информация, че Юзеир Юзеиров е арестуван.

Той и брат му Али организираха етническата партия "Мюсюлман-демократичен съюз" и преди няколко месеца издигнаха паметник на незнайния турски войн в село Славяново.

Информацията за ареста намери потвърждение у нас бавно, тъй като скандалният бизнесмен се подвизава в Европа със законното си българско име Росен Йорданов.

Той имa висящо дело за измама и фалшиви документи, което се води от окръжния съд в град Хаселт, Белгия, където утре Юзеиров ще бъде откаран за заседание.

Пред bTV Али Юзеиров, заяви, че не знае брат му да има присъди в Белгия, но заподозря сценарий, с който искат да пречат на дейността им. "Ние заявихме, че ще пътуваме за Дубай, бяхме поканени от доста организации и сега това пътуване се отлага. По неофициална информация, в няколко наши заведения са направени проверки и някакви хора се оказали без документи и някои са твърдели, че те са при брат ми и за изясняване на случая са прибрани всички”, заяви Али Юзеиров.