От Ферари отново опорочиха честността в спорта. Алонсо печели по заповед от бокса

Архив Варна

25-07-2010, 13:35

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Фернандо Алонсо спечели Гран при на Германия във Формула 1, след като на Фелипе Маса беше заповядано от ръководството на Ферари да пропусне испенеца.

Това не е първият случай в който от "скудерията" умишлено пренареждат класирането. Преди около 10 години подобна скандална заповед беше издадена на Рубенс Барикело и той демонстративно намали пред карирания флаг за да пропусне Михаел Шумахер.

Състезанието на пистата "Хокенхайм" беше изключително скучно и няма да се запомни с нищо освен споменатата скандална заповед. На старта Себастиан Фетел не тръгна добре, опита се да попречи и да затвори Алонсо и Маса изпревари и двамата. От своя страна Фернандо мина пред Себастиан, а зад тях Хамилтън "прескочи" Бътън и Уебър. Буквално след първия завой Джейсън изпревари Марк и така шестицата тръгна към финала. Около 15-та обиколка всички влязоха последователно да сменят гумите и след като пак се наредиха в нормалния си вид започнаха да въртят обиколка след обиколка към финала.

Скука, пълна скука преди от Ферари да решат да разменят местата на двамата си пилоти. Със сигурност до края на шампионата в края на годината това ще бъде водещата тема в света на Формула 1. Естествено след финала побездителят получи изключително скромни поздрави от останалите, а от публиката освирквания. Истинските аплодисменти са за Фелипе Маса.

В генералното класиране при пилотите Хамилтън продължава да е начело, пред Бътън и Уебър, а при конструкторите МакЛарън са първи пред Ред Бул и Ферари.