Чистят улиците от кални наноси и изринат асфалт

Мисия Варна

27-07-2010, 07:57

Снимка:

СНИМКА: ВИОЛЕТА РУСКОВА

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Вчерашната буря е нанесла най-големи поражения върху инфраструктурата и зелената система на Варна, съобщиха от община Варна.

Това стана ясно по време на спешното съвещание, свикано тази сутрин от заместник-кмета на Варна Антон Жожев.

Най-много кални наноси има по булевардите "Приморски" и "Цар Освободител", по улица "Девня" и в района на Летния театър в централния район "Одесос". Дебел слой земни маси са струпани от дъжда в район "Младост" по улиците "З март", "Поп Димитър" и бул. "Цар Освободител".

Водата е нанесла сериозни поражения върху асфалтовата настилка в почти всички райони на Варна. Извлечен е асфалтът на голяма част от ул. "Мара Гидик" в "Аспарухово", която беше пострадала и при пороя през миналата седмица. Водата е отнесла и половината от асфалта на ул. "Асен Разцветников" в район "Владислав Варненчик". Сериозни поражения на асфалта има още по бул. "Константин и Фружин", ул. "Янко Мустаков", кръстовището между улиците "З март" и "Асен Разцветников".

В район "Одесос" също има улици с повреден асфалт – "Христо Македонски", "Панайот Медникаров", "Веслец", "Цариброд" и др.

Силните дъждове са активизирали свлачището на ул. "Гарибалди" №11 в "Аспарухово". Главните инженери

на всички райони от сутринта извършват огледи и документират пораженията. Община Варна възнамерява да поиска средства за възстановяването на асфалта от Междуведомствената комисия за подпомагане и възстановяване на щетите при бедствия.

След снощния дъжд са наводнени 4 подлеза по бул. "Владислав Варненчик", намиращи се в район "Младост". Отводняването им е започнало тази сутрин. В момента се отводняват и участъци по ул. "Девня".

Фирмите по озеленяването почистват счупените клони и падналата по улиците и тротоарите листна маса. Почистват се и алеите в морската градина, които са покрити с наноси и счупени клони.

Община Варна е организирала целия наличен ресурс, с който разполага, за да се отстранят пораженията от бурята и градът да премине към обичайния си ритъм на живот.