Дървеници тормозят нюйоркчани

Новините

31-07-2010, 13:19

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Дървеници са плъзнали из апартаменти, офиси и магазини в цял Ню Йорк.

Нюйоркчани не можели да спят нощем заради малките гадини, предават световните информационни агенции. Само през последните 12 месеца градските власти са получили 31 719 оплаквания за нашествие от дървеници. Това е с 26 000 повече от предишната година.

Хората често премълчавали проблема, защото има опасност да загубят наематели или да платят солени сметки за унищожаване на паразитите. Застрашен е целият град - да откриеш, че сградата гъмжи от дървеници е почти толкова страшно, колкото да ти съобщят, че си сериозно болен, твърдят специалисти.

Дървениците са малко по-големи от оризово зърно и живеят десет месеца. Смятани за почти изчезнали след Втората световна война, те отново се развъждат неудържимо след забраната за използване на токсични инсектициди. Малките гадини не са отровни, но хапят, докато човек спи - като вампири. Въздействието е психологическо - хората се влудяват.

Заради нашествието находчив експерт предлага на нюйоркчани помощ срещу 350 долара - издирване на дървениците с кучета, специално обучени да ги подушват. Те били досущ като кучетата, които откриват дрога, бомби или трупове. Обучени са да търсят само една миризма - тази на дървениците.