Ути Бъчваров представя мега трюфел на откриването на нов винен магазин

Архив Варна

16-09-2010, 10:55

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Ути Бъчваров избра Варна, за да докаже, че трюфелът - "черното злато на Земята" е вече реалност и у нас.

На 17-ти септември Casavino открива първия си магазин във Варна на на ул. "Иван Вазов" 43.

Casavino предлага над 1100 вида вино от цял свят и над 400 вида спиртни напитки в широк ценови диапазон.

На официалното откриване клиенитите на веригата са поканени на чаша вино и среща с легендата от ФСБ Иван Лечев в дует с Веселин Койчев.

Като специален приятел на Casavino, телевизионният водещ е поръчал от български производител един от най-внушителните екземпляри отглеждани у нас, които гостите за откриването на 17-ти (петък) ще могат да опитат.

Мега трюфелът ще бъде приготвен специално от Ути.

Неслучайно кулинарният специалист представя любимите си вина в комбинация с трюфели.

Виното има 4000-годишна история, а трюфелът е познат на човечеството от над 5000 години и е известен, като "диамант" в гастрономията.

Българският трюфел е на цена от 150 до 300 лв. за килограм и е достатъчно вкусен, за да те направи щастлив, твърди телевизионният кулинар.

За сравнение черният трюфел в Европа е на цена от 1000 до 4000 евро за килограм и в реномираните ресторанти се предлагат на грам.

В 18 часа в петък посетителите на първия варненски магазин Cаsavino ще опитат един килограм трюфели, защото както казва Ути: "Ароматът на трюфела, съчетан с прекрасно картофено пюре и карамелизиран медальон от бонфиле ще е феноменален спътник на "Ардженто Малбек 2008", с който екипът на Casavino ще почерпи варненци".