Разпитват Трактора за убийството на ямболската адвокатка

Архив Варна

27-09-2010, 17:38

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Задържаният като шеф на групата "Октопод" Алексей Петров ще бъде разпитан като свидетел по делото за убийството на ямболската адвокатка Надежда Георгиева, реши днес Софийският градски съд.

Адвокат Георгиева е работила в плувния комплекс "Спартак" от октомври 1999 г., като Петров е бил неин работодател. Тя беше убита през февруари 2000 г.

Разпитът е поискане на адвокатката на родителите на убитата жена. Целта е да се установи дали Петров е разбрал за убийството преди полицията и как точно е научил за престъплението. Според Сотирова по делото са изчезнали доказателства и причината за това не е немарливост.

И до този момент Великобритания не изпълнява съдебна поръчка да върне една от подсъдимите - Димитрина Калайджиева, бившата секретарка на по-късно разстреляния прокурор Николай Колев. Делото от самото му начало се свързва с бившия главен прокурор Никола Филчев, с Алексей Петров и с разследването за убийството на прокурора Николай Колев през 2002 г.

Едвин Сугарев нееднократно заявява, че има връзка между убийството на ямболската адвокатка и Алексей Петров, както и: "Смятам, че поръчители на убийството на прокурора Колев са Филчев и евентуално Алексей Петров. Подсъдими за убийството са собственикът на винарна Орлин Аврамов, Димитринка Калайджиева и съпругът й Пламен Калайджиев.