Стюардесите на Катар са най-стилно облечени

Новините

02-10-2010, 06:34

Снимка:

www.qatarairways.com

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Стюардесите на националния авиопревозвач на Катар Qatar Airways са признати за най-стилно облечени според допитване, проведено от специализирания сайт Skyscanner.

Униформите им в стил ретро се харесват на най-много от участвалите в анкетата - 33 процента. На второ място са класирани работните тоалети на стюардесите от Air France's със 17 на сто от гласовете, макар в различни периоди за добрия им външен вид да са работили такива знакови фигури в света на модата като Кристиан Лакроа, Кристиан Диор и Нина Ричи.

На трето място с 15% от гласовете се нареждат стюордесите на British Airways, четвърти са униформите на испанската авиокомпания Iberia, следвани от италианската Alitalia, скандинавските авиолинии SAS и американската компания Delta. Осми са униформите на руската авиокомпания "Аэрофлот", десятката приключва с индийския превозвач Jet Airways и немската Lufthansa.

Стюардесите си имат и собствен фен сайт, създаден от техен колега - Клиф Мъскит от Холандия. На адрес UniformFreak.com могат да се видят снимки на 956 костюми за стюардеси от 389 авиокомпании. В архива му пък са достъпни и униформи, вече излезли от употреба.