Сексът с непълнолетна в Камчия излезе по 2000 лв. на бившите ченгета

Архив Варна

07-10-2010, 12:49

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Бившите разградски полицаи Добромир Димитров и Анани Велев ще платят по 2000 лв. за секса с 14-годишна в курорта Камчия.

Варненският районен съд ги призна за виновни по обвинението в злоупотреба със служебно положение по време на командировката им в курорта през юни миналата година, от което са произлезли вредни последици за здравето на непълнолетно психичноболно момиче. Подсъдимите бяха освободени от наказателна отговорност с налагане на административна санкция – глоба в размер на 2000 лв. за всеки от тях.

Двамата бяха оправдани от съда по повдигнатото им обвинение по чл. 151, ал.3 от Наказателния кодекс за осъществени полови контакти с лице, навършило 14-годишна възраст и неразбиращо свойството и значението на извършеното. Според заключението на изслушаните днес експерти потърпевшата А.Л. е разбирала свойството и значението на извършените с нея сексуални контакти, съобщиха от съда. Мотивите към присъдата ще са готови в законоустановения 30-дневен срок, решението може да се протестира или обжалва да 15 дни.