Закопчаха добричлия, експлоатирал 25 "бели робини"

Архив Варна

17-10-2010, 11:39

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

26-годишен добричлия е бил задържан за организиране на престъпна група за трафик на хора с цел сексуална експлоатация от България за Германия.

В хода на разследването са задържани и още 11 участници в  престъпна схемата. С помощта на помагачите тартора на бандата е набирал, транспортирал, склонявал към проституция и контролирал жертвите. На етапа е установено, че по тази схема престъпната група е експлоатирала 25 „бели робини” в районите на Бон и Кьолн в Германия.

От МВР съобщават, че в резултат на интензивното международно сътрудничество в реално време между Главна дирекция ”Гранична полиция” и Федералната криминална служба на Германия са събрани достатъчно годни доказателства, които са довели до задържане на деветима българи – членове на групата на възраст от 18 до 44 години. Те са с постоянна заповед за арест.

Още трима мъже от региона на Добрич са задържани в България с Европейска заповед за арест и са транспортирани в Германия. Заведено е досъдебно производство за трафик на хора с цел сексуална експлоатация, водено от прокуратурата в Бон. Продължава съвместната работа по случая.