18-годишен борец издевателства над 3 момчета

Архив Варна

18-10-2010, 17:32

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Ученик на 18 години се гаврил с трима по-малки от него ученици, научи ВарнаУтре.бг.

Тормозът не е бил еднократен, а потърпевшите са били на възраст 13-15 години. За първи път сблъсък между бабаита, който е състезател по борба и учи в спортното училище в Добрич, и жертвите му имало на 20 септември т.г. Тогава той ударил с дървена бухалка едно от децата по краката.

В следващите дни в стая в общежитието извършителят на гаврите, който разбрахме, че се казва Стилиян Матеев, заедно със свои приятели, карали децата да играят кючек, да си бият едно на друго шамари, да си блъскат главите в шкаф в стаята, да се правят на трактор и други подобни.

Към институциите сигналът за извращенията от казармен тип бил подаден от директорките на училището и общежитието,заявиха от полицията. Ученикът, извършител на тормоза, е отстранен за 1 месец от общежитието, заяви директорката на СОУ "Г.С. Раковски" Стефка Караянева заяви.

Пред директорката 18-годишният възпитаник на школото в клас обещал да не прави повече така. Караянева наложила наказание - момчето да боядисва стълбището и ламперията на училището.
Ученикът е предаден на Детска педагогическа стая, които са приключили работата си и са предали документацията на прокуратурата с мнение за досъдебно производство.

По случая вече има образувано досъдебно производство, съобщиха от прокуратурата. Шефът на образователният инспекторат Петър Петров потвърди за случая, като добави, че се касае единствено и само за психически тормоз, без да има сексуално насилие. От свои източници научихме, че подобни гаври в общежитието в Добрич се случват често.