Артрит може да свали от модния подиум Наоми Кембъл

Новините

21-10-2010, 18:16

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Черната пантера Наоми Кембъл трябва да се откаже от манекенската професия заради артрит, който се влошава.

Почти всеки модел страда от това заболяване. Според лекари Наоми трябва да спре да носи любимите си изключително високи токчета и да мине към плоски подметки или обувки със съвсем нисък ток. В противен случай състоянието й ще се влоши и ще се стигне до наистина лоши последствия.

40-годишният супермодел ще трябва да прави и специални упражнения. Тя вече е наела треньор, който ще й помогне да се отърве от проблема. Редовните масажи също трябва да доведат до добри резултати. Заболяването е причинено от дългите години на подиума, съобщава модният портал Millionlooks.com. Докато другите красавици се отказват от професията на 28-32-годишна възраст, Наоми все още е в бизнеса.

Артритът на Наоми Кембъл обаче със сигурност не е само последица от високите токчета, пише "Ютарни лист". Става дума за заболяване, което възниква главно поради отслабване на имунната система в резултат на дългите години непремерен начин на живот. Стресът, а може би и оскъдното хранене поради различните диети, заедно с големи количества алкохол, са причините за артрита, при който организмът унищожава собствената си тъкан като неприятелска. Ставите подпухват, настъпват изменения в хрущяла, болките все повече се засилват. Вместо на манекенския подиум моделът ще трябва да ходи при физиотерапевт.

Наоми дълги години си позволява алкохол и цигари. Според дългогодишната й асистентка Ребека Уайт си е позволявала и кокаин.