Наш журналист посрещал Рей Чарлз за 1300 години България

Варна Лайф

30-10-2010, 08:45

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Преди 29 години, току около тържествата за 1300 годишнината от създаването на българската държава, в София инкогнито пристигнал... Рей Чарлз.

Сензационната новина съобщи журналистът Бойко Станкушев, който сега е член на УС на БНТ. В шоуто на Ники Кънчев по Дарик радио "Купон на изток от рая" той заяви, че бил домакин на гениалния музикант по време на тайната му визита в страната ни. Нещо повече, пред него Рей Чарлз често говорел за своята духовна майка - българка, живееща в квартал "Младост" на столицата.

"Запознах се Рей Чарлз, когато беше инкогнито в София. Изкарахме няколко дни заедно поради причини, които са извън мен и ще ги запазя в тайна, но са много готини и красиви. Той беше много силно свързан с България и вярваше, че има корен тук. Твърдеше, че майка му живее в България - преродената му майка. И идваше много често заради нея, но с друго име. Аз съм го обличал, помагал съм му да се храни, да се бръсне", кълне се тв водещият. Той не пожела да даде подробности за личността на жената, която вече не била сред живите. Според него тя се казвала Ана и живеела в панелка.