Петър Стоянович напусна „Гергьовден”

Новините

05-11-2010, 12:30

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Петър Стоянович подаде оставка като лидер на “Гергьовден”, обявиха от пресцентъра на партията и допълват, че повече изявления не се предвиждат.

Официални мотиви за оставката не се съобщават. Петър Стоянович оглави движението през 2007 г., след като предишният председател Любен Дилов-син се оттегли от поста си.

Името на Стоянович беше свързано с президентския проект АБВ, за когото той заяви, че е полезно за България. Ако се обвърже с него това според наблюдатели ще е в лично качество, затова и подава оставка. От „Гергьовден” нарекоха свързването им с проекта-политически слух.

Самият Петър Стоянович е заявявал нееднократно одобрение на сътрудничество вдясно и по-голямо дясно обединение на принципите на взаимно признание и взаимно уважение.

“Гергьовден” участва при различните избори в различни коалиции – СДС, земеделците на Анастасия Мозер и Стефан Личев, ВМРО, ЕНП на Мария Капон, ЛИДЕР на Христо Ковачки.

Преди да отиде в “Гергьовден” Петър Стоянович бе международен секртар на СДС, парламентарен секретар на Министерството на външните работи и началник на кабинета на министъра на външните работи Надежда Михайлова от 1998 г. до 2001 г. Напусна сините през юли 2003 г., когато Надежда Михайлова оттегли кандидатурата на Пламен Орешарски за софийски кмет.