Разбиха още един канал за трафик на наши "бели робини" в чужбина

Архив Варна

06-11-2010, 13:58

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Задържани са трима старозагорци, привличали за сексуална експлоатация безработни момичета от цялата страна, съобщиха от пресцентъра на МВР.

При акция на сектор "Борба с организираната престъпност" и следствения отдел към Окръжна прокуратура в Стара Загора, за 72 часа са задържани трима старозагорци, участвали в престъпна група

Задържаните - И.С. - 26-годишен мъж, живеещата с него на семейни начала 33-годишна М.П. и 29-годишният й брат Р.П, са привлечени като обвиняеми по следствено дело за трафик на хора.

Групата е организирала канал за трафик на жени от България за Италия, Швейцария и Германия. Тримата действали заедно от 2006 г. до момента.

Те набирали и транспортирали бедни и безработни момичета от цялата страна, които привличали с обещания за добри доходи и охолен живот. След това трафикантите осъществявали лично контрола над жертвите си и вземали по-голямата част от "заработеното".

През тези четири години престъпната дейност е била единствения източник на доходи за тримата задържани, но тя им е осигурила възможност да демонстрират висок стандарт на живот, с който са привличали клиентките си.

Към момента са установени няколко пълнолетни жени и едно непълнолетно момиче, станали жертви на сексуална експлоатация.

Работата по документиране на престъпната им дейност продължава.