Тодор Батков: Ще вдигнем БФС във въздуха

Архив Варна

27-11-2010, 15:03

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Президентът и собственик на Левски Тодор Батков направи поредното си култово изказване след победата на Левски с 3:0 като гост над Монтана.

Столичани се поздравиха с класическия успех след три изключително груби грешки в отбраната на домакините. При първата бившият играч на Спартак Станислав Жеков направо подари топката за 1:0, след това вратарят Христо Иванов забрави да скочи при центриране от ъглов удар и Гара Дембеле направи 2:0, а в края ударн на чернокожата перла му мина през ръцете за крайния резултат.

След края на мача Тодор Батков излезе пред журналисти и заяви: " Първенството ни не е нормално. Аз съм доволен от нашия отбор - имаме 32 точки, влязохме безапелационно в групите на Лига Европа, играем достойно в Европа, шансовете ни за титлата са отворени, а и продължаваме напред за купата. При едно нормално първенство, а нашето не е нормално, 32 точки гарантират лидерство. Трябват ни 70 точки за титлата. Организацията на Литекс е голямата. Тяхното е направо Сталинградска стратегия. Така не може да се продължава. В Ловеч всичко е запланувано - играчи, съдии. Така не може. Левски е България. Ще вдигнем БФС във въздуха".

Отделно адвокатът поиска смяна на съдийската и дисциплинарната комисии към БФС и задължително назначаване в тях на членове избрани от всички отбори в елита.