Р. Плевнелиев: Собствениците на незаконни строежи да не чакат държавата да ги събори

Новините

08-12-2010, 10:43

Снимка:

SOFIA PHOTO AGENCY

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Регионалният министър Росен Плевнелиев посъветва в ефира на БНТ собствениците на незаконни строежи сами да ги разрушат, преди това да стори държавата.

"Има 1600 незаконни постройки и те ще бъдат премахнати – 70 до края на година, а 300 до април 2011 година, и така по списъка", бе категоричен той.

По повод събарянето на яхтеното пристанище в комплекс "Русалка", собственост на Николай и Евгения Баневи, министърът заяви, че има влязло в сила съдебно решение и поясни, че ДНСК е длъжна да констатира незаконното строителство и да изпълнява наложеното от съда.

Той обеща движението по пътя Е-79 ще бъде възстановено след около 30 дни."Парите за ремонта ще дойдат от бюджета на МРРБ и от парите, отделени в републиканския бюджет за бедствия и аварии. Финансово обезпечени сме, даваме всичко от себе си и работим денонощно", каза още Плевнелиев. Според него България е една от леко засегнатите страни за разлика от балканските си съседки, където загубите от наводненията са за над 250 милиона евро.

В Брюксел не са напълно доволни от работата на Агенция „Пътна инфраструктура“, това обаче не означава, че я закриваме, каза  министърът .Той се възмути от “арогантния начин”, по който медиите излезли със заглавия, че закриват Пътната агенция. Според Плевнелиев така се потъпквал начина, по който работят европейските институции. “В Брюксел няма неназован източник, в Брюксел източниците са назовани, това е най-прозрачната европейска институция”, разясни министърът. Той напомни, че “Брюксел винаги е бил партньор на България”.