Регионалната библиотека открива модерен обучителен център

Мисия Варна

14-12-2010, 12:47

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Регионална библиотека “Пенчо Славейков” открива новата Медиатека, създадена с подкрепата на Програма Глоб@лни библиотеки.

В отдел “Изкуство” е обособена нова зала с 10 работни компютърни места, предназначени за обучение на библиотекари от Варненска област и на читатели на библиотеката.

Предоставен е достъп до интернет и е осигурена възможност за ползване на електронни носители от библиотечния фонд – CD и DVD с филми, музика и мултимедийни образователни програми.

Новата зала ще изпълнява функцията на модерен обучителен център – задача, към която трябва да се стреми всяка съвременна библиотека.

Официално Медиатеката ще бъде открита с поредния осми курс по компютърна грамотност за читатели на 60+, който ще се проведе от 15 до 17 декември.

В навечерието на Коледните и Новогодишните празници, когато у всеки се таи надежда и очакване за нещо ново и по-добро, Регионална библиотека “Пенчо Славейков” – Варна прави още една крачка в посока на осъществяване на стратегическата си цел – да се развива като модерен обществен център.  

Варненци могат да заповядат на откриването на 15-и декември в 9.30 ч. на ул. “Генерал Паренсов” 3.