ДПС готово да подкрепя реформаторска политика

Архив Варна

04-01-2011, 08:11

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

За ДПС ветото на президента над изборния закон е било очаквано, тъй като в него според тях са налице фрапантни нарушения на конституцията, каза по Нова ТВ депутатът от движението Камен Костадинов.

Той изрази надежда от ГЕРБ да се вслушат в аргументите на Първанов. „Когато има усещане на самодостатъчност, се проявяват признаци на самозабравяне - факт, характерен и за днешното управление, но и за предишното”, добави Костадинов.

ДСП носи част от вината за това, че не са направени всички подходящи реформи през предходните години, призна депутатът, но уговори, че те работели в коалиционен формат на управление.

Движението, което е създадено на днешния ден -4 януари през  1990 г.,  щяло да има сериозно участие в местните и в президентските избори. Все още не била ясна позицията им  за президентските избори, но предстоели интересни месеци, предрече Костадинов.

За лустрация е твърде късно да се говори, съобщи още той. През 2006 г. съзнателно било оставено достатъчно време, дипломатите да бъдат проверявани последни, с оглед на тяхната сигурност и ако някъде, на възлови места има подобни хора, те да бъдат изтеглени обратно в страната. В обществото все още нямало еднозначна оценка по въпроса, защото едни ги смятали за герои, други за престъпници, обясни депутатът.

От ДПС готвят свой партиен вестник, защото смятат, че въпреки инвазията на електронните издания, има ниша за партиен печат. ДПС подкрепя реформаторска политика, има самочувствието на най-професионална партия в България, а лидерът й Ахмед Доган е в много добра форма, обясни още депутатът.