Осман Октай: Моделът Доган трябва да се смени

Архив Варна

13-01-2011, 07:28

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

„Касим Дал прави смела стъпка и трябва да бъде поздравен

Това е съотносимо със смъртта на Ахмед Емин”, коментира по Нова ТВ по повод оставката му Осман Октай. Моделът Доган трябва да се смени, констатира дългогодишния критик на Доган- Октай Той припомни визитата на премиера на Турция Реджеп Ердоган, когато не се състоя среща между него и Доган, а между него и Касим Дал. Този факт бил красноречив за адресата на подкрепата от Турция.

Според някогашният оргсекретар на движението последните парламентарни избори и изявленията на Доган по време на предизборната кампания, когато обяви война на всички политически партии, поставили лидера на ДПС в изключителна сложна изолация за самия него и в резултат всички партии започнали да се пазят като дявол от тамян от контакти с ДПС и Доган.

Срещу Дал предстояли много тежки месеци, компроматна война и кал, прогнозира Октай .Той очаква да го обвинят и във финансови злоупотреби, което обаче ще постави началото на реформирането или унищожаването на самия модел Доган, който се наложи. Октай очаквал политически сблъсък на форум вътре в ДПС.

Касим Дал е изключително информиран, особено за последните 8 г. Убеден съм, че той знае съдържанието на разработка "Лиани", че има какво да каже за т. нар. "нелегално минало" на Доган и разработките по тяхно управление, каза още Октай.

Предстоят и местни избори и  всички кадри на Дал ще бъдат изхвърлени от партията, което ще е много тежък удар върху нея. Ако в резултат на това Доган загуби много общини, ще се тръгне към края на модела му.