Георги Петков атакува: Батков реди състава на “Левски”

Архив Варна

24-01-2011, 21:13

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Доскорошният капитан Георги Петков изненадващо обруга Тодор Батков и взриви “Левски”.

В четвъртък клубът разтрогна срещу неустойка договора на 34-годишния вратар, който сложи подпис под споразумението и веднага намери пристан в “Еносис” (Кипър), пише в. "Труд". Мотивът на “сините” за раздялата - трайна слаба форма. И Петков забълва скандални обвинения вчера. Дори пророни сълзи пред “Ринг”.

“Не е нормално в голям отбор като “Левски” положението да е такова - рече бившият национал. - Тодор Батков реди състава, а треньорите няма какво да кажат. Обиден съм от начина, по който ме изгониха. Батков ми дължи пари и затова реши да ме изхвърли. Той постъпи по подобен начин и с много по-добри футболисти от мен като Топузаков и Телкийски.

Георги Иванов и Ясен Петров са безгласни букви на “Герена” и в клуба всички решения се взимат еднолично от собственика. Адвокатът си позволява дори да реди титулярния състав, което е недопустимо. Това не е нормално за нито един европейски отбор, още повече за голям тим като “Левски”.”

Вратарят каза още: “Сега “Левски” изпитва огромни финансови проблеми и като цяло не върви по правилния път. С този президент клуба го чакат тежки дни.”

После Петков отиде на среща с най-личните привърженици в централата на фенклуба. Струпаха се десетки запалянковци, които очакваха още скандални обвинения, нападки и какво ли не още от бившия национал.
Петков получаваше 180 000 евро чисто на сезон

В края на 2007-а Георги Петков пази потресаващо за 1:1 с Албания в евроквалификация. Дори виделият всичко Димитър Пенев се възхити и му лепна прякор Жоро Вратаря. За около един сезон обаче главното В стана малко, поне по изявите на терена.

През пролетта на 2009-а Петков пропиля доверието на Станимир Стоилов и Наско Сираков в националния. Оплакваше се от виене на свят. Дуетът се разочарова Не го повикаха за световната квалификация с Ейре в София и започнаха да налагат перфектния днес Николай Михайлов.

В “Левски” обаче предложиха нов договор и по-едра заплата №1 на Вратаря. Последното възнаграждение на бившия национал бе 180 хиляди евро чисти пари на сезон. И след подписите постепенно започнаха головете “от Централна гара”. Случва се и на по-големи. Но се стигна дотам тартори на тима да ходят при Батков с: “Шефе, не сме сигурни с него на вратата. Ние се мъчим да играем, а той от центъра пуска голове. Ходи после играй...”

Гадничко е.

Тръгнаха и твърдения, че Петков все го боли преди важни мачове, все има контузии преди тежки двубои. Голям вратар, спор няма. Но в големите мачове на “Левски” напоследък го нямаше. След 0:5 със “Спортинг” на 30 септември м. г. вече не го пускаха. Но си получаваше заплатата. Тя обаче не отговаряше вече на приноса му. И го махнаха.

Успоредно черногледи фенове отдавна вият за черно тото, как коефициентът за над 4,5 гола в Лисабон бил 1:30 и какво ли не. Кой да повярва?! И кой да повярва, че капитанът на “Левски” вчера обруга боса и стана враг?