"24 часа": Милен Цветков за трети път в Нова тв

Архив Варна

02-03-2011, 08:31

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Два пъти уволняван, Милен Цветков се завръща за трети път в Нова тв, пише "24 часа".

Канят го пак, защото “никога не оставя събеседниците си и зрителите равнодушни към това, което прави”, казват от телевизията.

На 21 март с пукването на пролетта Нова тв пуска на екрана едно от емблематичните си предавания - “Часът на Милен Цветков”, всеки делник от 16,30 ч. През това време водещият не само ще приключи ангажиментите си с БНТ, където правеше едно от изданията на “Екип 5”, но и ще получи нов декор за рубриката си в Нова тв. Коментарното предаване на БНТ спира излъчването си днес, когато ще обсъди за последно защо младите хора ту си тръгват, ту се връщат в страната.

Две седмици преди Милен Нова тв ще започне пълната си промяна. Тя е предизвикана от Светлана Василева - новия шеф на медията, която пое поста от януари. Месеци преди това Василева, управлявала и Би Ти Ви, и ТВ7, се премести в Нова тв, за да опознае обстановката.

Още в ранните зори на 7 март зрителите ще видят на екрана новите водещи на “Здравей, България”. Ели Гигова и Витомир Саръиванов си тръгват, а на тяхно място идват Цвета Кирилова и Евгени Генчев.

Доскоро тя водеше новини, а той отразяваше като репортер политически и социални събития.

Христо Калоферов, познат и от “Байландо”, също влиза в сутрешния блок. Ще чете ранните новинарски емисии, както и обедните новини в 13 ч.

От 21 март ще бъде променен часът на късната емисия “Календар”, която ще започва с 30 мин по-късно - от 23,30 ч. Централните новини остават в 19 ч.

В програмата на Нова тв вече ще има и вариететно геймшоу - “Аз обичам България”. В него участват два отбора с по един капитан и три популярни личности. Всеки път капитанът ще е един и същ, членовете обаче ще се сменят всяка седмица. В 7 рунда участниците трябва да отговарят на въпроси, свързани само с България. Например за кино, телевизия, история, политика и спорт.

Играта е по лиценз на холандската компания “Талпа медия” и се прави от продуцентската къща на Нико Тупарев “Олд скул”. Ще се излъчва три месеца всеки петък от 20 ч и ще трае час и половина. Тръгва на 25 март.

В ефира на Нова тв се премества и магарето от “На инат”, което близо година се излъчваше по ТВ 7. То обаче няма да изрита “Шоуто на Иван и Андрей”, което със сигурност остава поне до края на сезона. После ще му мислят двамата продуценти и новото ръководство. Между другото те вече преговарят с ТВ7 да правят там дълго предаване в неделя. Но само ще го продуцират, няма да го водят.

Анимационният Марк О'Селски ще се появи в Нова тв на 21 март от 23 ч веднага след Иван и Андрей. В шоуто ще има и малък бенд, в който ще пее Поли Генова - момичето, което ще представи България на Евровизия тази година.

Още едно шоу подготвя медията - “Метрополис”. То ще показва различните гледни точки на хората по света. Те ще се търсят на шест континента и в над 70 държави. Водещ е Живко Константинов, който обаче ще работи с “кореспонденти” от цял свят.

Така камерата ще разказва за живота в китайско село, ще предава от центъра на Ню Йорк или от пазара в Мумбаса. После обаче водещият ще ни връща у нас, за да разберем къде сме ние на фона на света.

“Метрополис” ще е всеки вторник от 20 ч и тръгва на 15 март.

За филмите, които е купила, засега Нова тв мълчи. Знае се само, че от 8 март тръгва деветият сезон на “От местопрестъплението: Маями”. Ще повтори турските сериали “Сълзи над Босфора” и “Ветровете на любовта”, но не в праймтайма.

Българският сериал “Забранена любов” също продължава да се излъчва всеки делник от 18,30 ч. От него има към стотина заснети, но все още непуснати серии.